Fake fb pagina's

Hier kun je praten over alles, maar hou het vriendelijk.

Moderator: Miss Jones

Plaats reactie
Gebruikersavatar
bloemeke
Moderator
Berichten: 14149
Lid geworden op: za 28 feb 2015, 12:27
Locatie: Oost-Vlaanderen

Fake fb pagina's

Bericht door bloemeke »

Wedstrijd Ten Torre

Antwoord gekregen van het kasteel:

Beste,

De Facebookpagina met de WIN-actie is een nep-account. We hebben dit al gemeld bij Facebook en betrokken diensten en hopen dat die snel kan verwijderd worden.
Graag hier dus niet op ingaan, en zeker op geen linken klikken, gegevens uit te wisselen of betalingen te doen via dit account.

Fijne dag, Nele


Echte pagina: https://www.facebook.com/share/1EhD918g7c/
Fake pagina: https://www.facebook.com/share/1FJYpV75BK/

Gebruikersavatar
bloemeke
Moderator
Berichten: 14149
Lid geworden op: za 28 feb 2015, 12:27
Locatie: Oost-Vlaanderen

Re: Fake fb pagina's

Bericht door bloemeke »

Fédération Wallonne de l'Agricullture FWA
Echte fb pagina:
https://www.facebook.com/share/1BmpyMYaKD/


Fédérration Wallonne de l'Agricullture
Fake fb pagina'
https://www.facebook.com/share/1UgU3nJeyj/

Gebruikersavatar
bloemeke
Moderator
Berichten: 14149
Lid geworden op: za 28 feb 2015, 12:27
Locatie: Oost-Vlaanderen

Re: Fake fb pagina's

Bericht door bloemeke »

Merken jullie valse/fake fb/IG profielen op, dan mogen deze hieronder geplaatst worden
De mods zorgen er dan voor dat deze toegevoegd worden aan "gebrande linkjes"

Gebruikersavatar
Backdraft
Deelnemer
Berichten: 1286
Lid geworden op: zo 01 mar 2015, 13:41
Wedstrijden dit jaar: 101 (#39)

Re: Fake fb pagina's

Bericht door Backdraft »

Ik heb daarnet naar het kasteel Ten Torre gebeld. Dit was het zoveelste telefoontje dat ze kregen. De wedstrijd op Facebook was FAKE!
https://www.facebook.com/share/p/1D83ynudPm/

Vandaag kregen de "winnaars" een messengerbericht. Opgelet. Klik NIET op de link, ga er niet op in !!!
"Alles is veel voor wie niet veel verwacht" (J.C. Bloem)

Gebruikersavatar
bloemeke
Moderator
Berichten: 14149
Lid geworden op: za 28 feb 2015, 12:27
Locatie: Oost-Vlaanderen

Re: Fake fb pagina's

Bericht door bloemeke »

https://www.facebook.com/share/1JqH1LoVUs/

Fake profiel

"Beste,

Dit is frauduleus !

Kasteel Ooidonk heeft hier niets mee te maken.

Zo werkt het blijkbaar.

Mensen worden via een gesponsorde Facebookadvertentie aangespoord om deel te nemen aan een zogenaamde wedstrijd voor een verblijf of overnachting. Wie reageert, krijgt na enige tijd persoonlijk bericht met de mededeling dat hij of zij gewonnen heeft. Vervolgens wordt gevraagd om een kleine overschrijving/betaling te doen om de reservatie definitief te maken.

Het gevaar zit erin dat het niet bij die kleine betaling blijft. Via de betaalprocedure proberen de fraudeurs toegang te krijgen tot de bankomgeving van het slachtoffer, waarna er veel grotere bedragen of zelfs het beschikbare saldo van de rekening kunnen worden ontvreemd.

Met oprechte groeten."

Plaats reactie